Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säbrå Orkesterförening firande 60 år med stor jubileumskonsert

LÄSARTEXT I helgen firades 60-årsjubileum på Härnösands teater. Det var jubilerande Säbrå Orkesterförening som avslutade sitt jubileumsår med en stor tvåakters konsert.

Orkestern, som funnits sedan slutet av 50-talet, är i dag en fullt fungerande amatörsymfoniorkester med cirka 50 deltagare i åldrarna 15-85 år, fem av orkestermedlemmarna har dessutom varit med sedan orkestern bildades i slutet av 50-talet.

Till dagens konsert var även tidigare medlemmar och solister inbjudna. Och de som nappat på erbjudandet och var solister under kvällen var Lovisa Molin som spelade Andante ur Mozarts flöjtkonsert, Lisa Sandberg spelade "Czardas" av Monti på violin och Gösta Rodling "It might as well be spring" på trombon. Ett uruppförande gjordes av Rasmus Nordins verk, Symfonisk Svit.

Programmet bestod för övrigt av musikstycken inom varierande genre som funnit i orkesterns repertoar genom åren, där flera av styckena var arrangemang av orkesterns grundare Allan Hansgård. Dirigent var Björn Hedström.

En trevlig konsert och ett trevligt avslut på jubileumsåret tyckte både orkestern och publiken i Härnösands teater och när slutnumret med blandad wienermusik, Strauss & Co, spelade fick alla en försmak om nästa konsert som sker den 13 januari på St Petri Logen i Härnösand.

Carina Norberg Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel