Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saavedra ordnade rättvis poäng

Frånö är svårslaget.

Än en gång har laget fått med sig poäng från en svår bortamatch efter en sen kvittering.

– Vi ber absolut inte om ursäkt, säger tränaren Jan Nordqvist efter 1–1 mot Kubikenborg.

Kubikenborg hade chans att gå upp i serieledning i mellersta norrtrean på torsdagskvällen, men gick bet mot ett Frånö som visade upp sig från två sidor.

Första halvlek var hemmalagets – och Kubikenborg tog även ledningen med 1–0 på en hörna.

– Men det var vårt eget fel. Vi följde inte matchplanen innan halvtid, säger Jan Nordqvist och fortsätter:

– Tanken var att vårt försvarsspel skulle börja med våra forwards på mittlinjen. Men de höll sig för högt upp och då blev det en yta mellan forwards och mittfält där deras nummer 14 (Fredrik Törnqvist) kunde vända upp gång på gång. Han dominerade i första halvlek. Men de skapade inte så mycket egentligen. Vår målvakt och vår backlinje slet som slavar.

I halvtidsvilan påpekade Nordqvist för spelarna att de måste hålla sig till den uppritade matchplanen – och meddelandet nådde hela vägen fram.

– Efter pausen dominerade vi totalt, menar Nordqvist. Han, nummer 14, fick inte ha bollen en enda gång under hela halvleken. Vi skapade också flera bra lägen.

Det dröjde dock till den 86:e minuten innan kvitteringen slutligen kom. Även detta mål kom till efter en hörna. Bollen hamnade i ett Kuben-straffområde som var fyllt med Frånöspelare, och Erik Saavedra roffade åt sig den och klippte till.

– Det var absolut ingen stulen poäng, vi var värda den, säger Jan Nordqvist, som för dagen hade sina bästa spelare i backen Christian Kpobi, mittfältaren Stefan Lindfors samt Ken Jonsson på topp.