Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saavedra matchvinnare på Nipvallen

Det var inte särskilt snyggt, men det var värdefullt.
Med första halvleks sista spark lade Erik Saavedra grunden till Frånös 1–0-seger i derbyt mot Sollefteå.
– Jag fick inte missa det läget, säger han.

Annons

Med bara sekunder kvar innan halvtid fick Frånö en frispark till höger på Sollefteås halva av Nipvallens konstgräsmatta. Elvys Valderrama – hjälten mot Friska Viljor på nationaldagen – klev fram och måttade in bollen mot främre delen av straffområdet.

Sollefteåförsvaret, som i övrigt i matchen hade ganska bra kontroll på gästerna, tappade markeringen fullständigt och inte bara en utan två Frånöspelare slet sig loss framför mål.

Bollen hamnade hos Erik Saavedra som enkelt kunde raka in bollen bakom Kristoffer Westerlund i Giffarnas kasse.

– Det var ett fint inlägg av Elvys, sedan blev det lite grötigt. Jag fick bollen precis framför fötterna och sedan var det bara att slå in den, konstaterar målskytten – som tycker att det börjar kännas allt bättre.

– Vi har riktigt bra lag, men vi är många nya som inte har spelat med varandra förut. Som "Mellis" (tränaren Jan Nordqvist) har sagt: ge oss fem, sex matcher så lär vi känna varandra och det känner vi att vi börjar göra nu.

Det märks i poängskörden, om inte annat. På dem fem senaste matcherna har nykomlingen Frånö tagit fyra trepoängare och i och med segern på tisdagen är avståndet ner till Sollefteå – som ligger på kvalplats – fem poäng.

Spelmässigt var det däremot faktiskt Sollefteå som låg i framkant på Nipvallen. Hemmalaget, med skicklige Rasmus Bergström som huvudsaklig kreatör på mitten, var klart mer offensivt än gästande Frånö.

Men – till skillnad från Erik Saavedra kunde Giffarna inte göra mål.

– Vi skapar för lite, men vi hade chanser i både första och andra halvlek som vi måste göra mål på. Det är skillnaden i dag – plus att vi gör ett misstag i försvarsjobbet på frisparken som leder till att vi blir straffade, säger GIF-tränaren Conny Uppling och fortsätter:

– Om vi inte är tillräckligt effektiva spelar det ingen roll att vi trillar boll fint och kommer runt bra på kanterna. Vi saknar en riktig målskytt, så enkelt är det.

Frånö har å sin sida bara gjort åtta mål på de sju inledande matcherna, men laget har ändå kunnat skaka fram fyra segrar – och i framför allt Peter Johansson och Ken Jonsson har laget ett ordentligt sparkapital vad gäller målskyttet.

Återvändaren Jonsson förde en ganska anonym tillvaro i sin andra match för säsongen, medan Johansson hade massor av boll och arbetade kopiöst under 90 minuter – dock utan att få ut så mycket av det.