Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saab-styckning väl förberedd

Annons

Efter krav från Riksgälden har Saab styckats upp juridiskt. Under hösten har flera nya bolag registrerats, skriver Göteborgs-Posten.

Bolaget har nu möjlighet att sälja delarna var för sig. Informationschefen på Saab, Erik Geers, säger dock att bildandet av de nya bolagen inte ska ses som en förberedelse till styckning.

Uppgifterna om den juridiska styckningen bekräftas av statssekreteraren på näringsdepartementet, Jöran Hägglund. Via sin pressekreterare låter han hälsa att det skett för att tydliggöra och avgränsa säkerheter.

I Saabs databas finns nu fem aktiebolag med Saab Automobile som förled; Powertrain, Parts, Property, Tools och Investering, skriver GP.

Helt nyskapade är bolagen Tools och Property (verktyg och fastigheter). De registrerades den 10 respektive 12 november.

Erik Geers vill inte kommentera uppgifterna som varit i omlopp den senaste tiden om att Beijing Automotive (BAIC) befinner sig i Trollhättan för att ta hand om verktygen för den gamla 9-3. Men GP har fått uppgiften bekräftad och enligt Ny Teknik är verktygen redan sålda till kineserna.

Bolaget Parts (delar) bildades ursprungligen 2000, men den nuvarande bolaget registrerades den 15 oktober.

Enligt uppgift ska näringsminister Maud Olofsson och arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin besöka Trollhättan på tisdag.