Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska Sollefteå GIF fortsätta vinna

Seger, fortsatt obesegrade och serieledning med sju poäng. Tränaren Rickard Aarseth vet vad han ska göra för att hålla spelarna fokuserade.
– De ska aldrig tro att de får spela, säger han.

Precis i inledningen av den andra halvleken i mötet mellan Gottne och Sollefteå blev hemmalagets Martin Sjöblom fri med Kristoffer Westerlund. Sjöblom försökte lobba – men Sollefteå-målvakten läste avslutet. Efter det var det inget snack om vilka som skulle vinna söndagens match på Haraldsängen.

– Det gick så snabbt där och vi brukar inte släppa till den typen av lägen, men jag kunde tidigt se att han tänkte lobba. Så här i efterhand var den räddningen jätteviktig. De hade behövt ett mål där för att kunna skaka oss. Det kändes som att luften gick ur Gottne efter det, säger Kristoffer Westerlund som har inlett höstsäsongen med tre raka nollor.

Försvarsspelet är fortsatt grunden till GIF:s hittills suveräna säsong. I seriespelet har laget bara släppt in sju mål på 13 matcher.

– Det är det vi tränar på vecka in och vecka ut. Vi är ett riktigt bra lag division 3-lag och vi håller på att träna in ett spel som ska hålla i division 2 nästa säsong. Så känner jag i alla fall.

En av spelarna som skapade möjligheter för Gottne att göra mål var det engelska nyförvärvet Rhys Harbottle. Han spelade sin andra match i Sverige och imponerade med ett konstruktivt anfallsspel.

– Det var en svår match och inget bra resultat, men det kändes bra.

Vad tycker du om kvalitén på fotbollen?

– I England är det ett snabbare och mer aggressivt spel. Här är det ett lägre tempo med mer fokus på passningsspelet. Det är bra kvalité, men en helt annan stil. Det här passar mig bättre för jag gillar att hålla bollen inom laget och spela konstruktivt.

Sollefteås tränare Rickard Aarseths första säsong i klubben är fortsatt en segersaga. Han vet vad som krävs för att det ska fortsätta och hur spelarna också i fortsättningen ska ha rätt fokus.

– Jag försöker att sätta press på spelarna genom att de aldrig ska tro att de får spela. Du måste leverera hela tiden, säger han och fortsätter:

– Kristoffer Westerlund har varit väldigt bra dem tre senaste matcherna. Vår andremålvakt är tillbaka nästa match och då kan det bli så att han spelar för att hålla kvar fokuset på Westerlund.