Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så mycket drog de rosa modoiterna in

/
  • Michael Bengtsson, Modos marknadschef för Modo, gläds åt att helgens aktiviteter drog in 361 000 kronor till Bröstcancerfonden.

Fullt hus när Modo satsade mot bröstcancern: "En enorm insats".

Annons

Modo Hockey storsatsade när laget mötte Luleå på hemmais i lördags.

Inte nog med att det var lönehelg och ståplatsinvasion. Dessutom kampanjade klubben för att samla in pengar till Bröstcancerfonden, med auktioner, lotterier och specialförsäljningar.

– Vi slog nytt rekord på 50/50-lotteriet. Det brukar gå till ungdomssektionen, nu gav vi allt överskott till insamlingen, berättar Michael Bengtsson, marknadschef för Modo.

Totalt drog evenemanget in 361 000 kronor till Bröstcancerfonden.

Modo spelade dagen till ära i rosa – som första lag i SHL (och elitserien).

– Efter matchen sålde vi de 32 tröjorna för 5 000 kronor styck. Det är rätt fantastiskt. Vissa spelare bytte tröjor i bägge pauserna för att vi skulle få fler tröjor att sälja. Sen lottade vi ut tröjorna till de som hade köpt dem, säger Michael Bengtsson.

Modo Hockeys insamling till Bröstcancerfonden startade redan i fjol, på initiativ av Modospelarnas fruar och flickvänner.

– De har gjort ett riktigt hästjobb med det här. Cancer är en rätt hemsk sjukdom, och det drabbar ju så oerhört många människor. Alla känner ju någon som har drabbats. Därför känns det jättebra att vi kan göra en insats, säger Michael Bengtsson.

Annons