Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så lyckas Örnsköldsviksföretagen bättre genom IT-utbildning

Lyckade IT-satsningar kan leda till effektivare arbetssätt, tydligare kommunikation, fler kunder och ökad lönsamhet. Jens Eriksson, digital coach på TeamNorr, hjälper företagen att lyckas fullt ut genom utbildning.

Att satsa på IT handlar inte bara om att köpa in ny och rätt sorts teknik och att få den att fungera. Ska man få bra effekt och valuta för pengarna krävs det betydligt mer än så. Det menar Jens Eriksson som är digital coach på TeamNorr IT-Partner AB. Han hjälper företag att sätta upp tydliga mål och strategier kring IT utifrån de behov som finns.

– Jag vill ge företagen bästa möjliga förutsättningar att nå målen och att de ska lyckas långsiktigt. Det innebär att väga in och ta stor hänsyn till företagskultur, kompetens och även synliggöra utmaningar och behov som finns bortom det tekniska, säger Jens Eriksson.

Kontakta Jens Eriksson för att diskutera vilken utbildningsinsats ni kan göra för era medarbetare

Medan hans kollegor som är IT-konsulter på TeamNorr ser till att tekniken fungerar är Jens Eriksson den som ger beslutsfattande personer och IT-ansvariga rätt verktyg och underlag för att kunna forma vision, mål och en tydlig IT-strategi.

– Det är grymt inspirerande och trevligt att få jobba tillsammans med drivna företag här i Norrland. Förutom att jag hjälper bolag att ta fram mål och strategier, kan det även finnas behov av att strukturera upp den digitala miljön och hjälpa till att forma effektiva och smarta arbetssätt, vilket vi på TeamNorr är erkänt duktiga på.

Jens har på ett mycket pedagogiskt och strukturerat sätt hjälpt oss att utveckla vår kompetens och därigenom bidragit till att effektivisera vårt digitala arbetssätt.

Många företag är snabba på att köpa in ny teknik och missar allt för ofta att ge personalen rätt förutsättningar och utbildning, menar han.

– Att lyckas med IT-projekt av olika slag är betydligt mer än att köpa prylar, digitala tjänster och system och att få tekniken att fungera. Fungerande IT är absolut en förutsättning för att lyckas men tyvärr är det inte helt ovanligt att företag missar den mänskliga faktorn i uppstartade IT-projekt, säger Jens Eriksson och fortsätter:

– Nya arbetssätt skapas ju inte med automatik när ny teknik införs. Att ändra arbetssätt tar tid, vi människor är inte alltid så förändringsbenägna, vilket man måste ta stor hänsyn till. Ska man införa IT som ska användas inom verksamheten bör man ge personalen insyn, utbildning och skapa delaktighet, annars blir det svårt att lyckas.

Läs även: Här är arbetsmetoden bakom TeamNorrs framgångar

Att personalen får chans till rätt kompetens genom utbildning är väldigt viktigt, något som Jens Eriksson gärna hjälper till med som digital coach.

– En del bolag missar att ge personalen kontinuerlig utbildning. Man kanske får en snabbkurs i Excel och sen har man bockat av det. Ökad kompetens skapar både bättre effektivitet och en större trygghet, vilket är en viktig del. Det gäller att se nyttan och vinsten i att använda de digitala möjligheter som finns och att man gör det på rätt sätt, säger Jens Eriksson.

Vilken respons har du fått från de företag du har hjälpt?

– De kunder vi hjälpt förstår att TeamNorr gör allt för att de ska lyckas hela vägen. De bolag jag arbetat med uppskattar och har ett behov av att jobba tillsammans med verksamhetens digitala utveckling. Jag upplever att de känner en stark teamkänsla eftersom vi arbetar mot samma mål, säger Jens Eriksson och fortsätter:

– Att vi kan erbjuda IT-utbildningar utifrån verksamheternas behov och i olika former är väldigt uppskattat bland kunderna och en viktig pusselbit för att lyckas fullt ut.

Läs också varför Musikmakarna i Örnsköldsvik valt att ta in TeamNorr som extern IT-konsult.

Det här är Team Norr

TeamNorr startade 2014 i Umeå och Örnsköldsvik. I slutet av 2019 öppnades ett kontor i Luleå, och i år i Piteå och Skellefteå.

Genom sitt sätt att möta och hjälpa kunder med IT-frågor har företaget prisats, senast för Västerbottens bästa leverantör inom grenen dokumenthantering. Utnämningen ges till den leverantör som har högst kundnöjdhet i den rikstäckande leverantörsundersökningen Custice Awards.

TeamNorr erbjuder helhetslösningar inom IT för att företag i Norrland ska ha en bra dag på jobbet. Företaget levererar alla produkter och tjänster ett företag behöver till en fast månadskostnad. Eftersom TeamNorr tar ansvar för helheten blir vardagen enklare och smidigare för företag och medarbetare. Som kund får du hjälp av en och samma leverantör och TeamNorr gör snabbt felsökningar vid eventuella problem.

Här kan du läsa mer om TeamNorrs it-tjänster

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och TeamNorr och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.

Fler artiklar i
TeamNorr
ANNONS FRÅN TEAMNORR

Därför anlitar Musikmakarna extern konsult – Frank hyllar grannarna – "Har 120 låtskrivare som kräver att allt funkar"

Har man 120 låtskrivare under sitt tak måste tekniken fungera klanderfritt. Det vet Frank Ådahl...
ANNONS FRÅN TEAMNORR

Erbjuder IT till fast pris i Örnsköldsvik

Enkelt och tryggt. Så ska det kännas att lyfta luren och ringa TeamNorr när det tekniska...
ANNONS FRÅN TEAMNORR

Nöjda kunder ett kvitto på fungerande arbetsmetod för TeamNorr: "Det ska vara enkelt att höra av sig"

TeamNorrs speciella arbetsmetod för IT-tjänster har lett till rekordmånga nöjda kunder i norra...
ANNONS FRÅN TEAMNORR

Så undviker du de vanligaste IT-problemen – TeamNorr i Örnsköldsvik hjälper norrlandsföretagen

Teknikstrul kan vara irriterande och kosta både tid och pengar för företagen. TeamNorr i...
ANNONS FRÅN TEAMNORR

Så lyckas Örnsköldsviksföretagen bättre genom IT-utbildning

Lyckade IT-satsningar kan leda till effektivare arbetssätt, tydligare kommunikation, fler kunder...