Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så kan du följa årets studentfirande i Ö-vik – trots att du inte kan vara på plats

 
Studenten i Örnsköldsvik 2020
Visa alla artiklar

Årets student blir helt klart annorlunda, men så klart bevakar ÖA firandet som vanligt. Du kommer antingen kunna följa det direkt på Allehanda.se eller i ÖA dagen efter.
– I år känns vår bevakning viktigare än någonsin, då släkt och vänner inte kan vara på plats och fira sin student, säger Sandra Bygdén Shameh, chefredaktör för Örnsköldsviks Allehanda.

Ja, det är risken för smittspridning och restriktioner kring både resande och folksamlingar som gjort att årets studentfirande inte blir lika publikt och livligt som tidigare år.

Örnsköldsviks gymnasium, med skolorna Park och Nola, beslutade sig tidigare i vår för en modell där avgångsklasserna samlas var för sig under olika tider på skolorna för att undvika trängsel i lokalerna. Och därefter blir det ett utspring på någorlunda klassiskt manér, med max två anhöriga per student som väntar ute på skolgården.

– Vi vill skapa ett firande som blir så minnesvärt som möjligt, säger Andreas K Johansson, verksamhetschef på Örnsköldsviks Gymnasium.

Folkhälsomyndigheten avråder sedan tidigare från studentflak.

– ÖA har haft dialog med rektorerna på både Nola- och Parkskolan och kommer att vara på plats vid utspringen och sända live-tv, berättar Sandra Bygdén Shameh.

– Så även om man själv inte kan vara på plats, kan man som anhörig ändå följa sin students utspring via vår sändning på Allehanda.se.

Därutöver kommer det i vanlig ordning publiceras reportage och stora bildextran på Allehanda.se samt i ÖA från studentfirandena på kommunens samtliga gymnasieskolor.

– Studentfirandet brukar vara ett av årets mest lästa händelser hos oss och vi ska se till att leverera så mycket som möjligt därifrån även i år, säger Sandra Bygdén Shameh.

Hålltider studentdagen 11 juni:

Live-tv Nolaskolans utspring från ca kl 8.30 fram till ca 15.00.

Live-tv Parkskolans utspring från ca kl 10.00 fram till ca 15.00.

Bildextra från Nolaskolan, Parkskolan, Höga kusten teoretiska gymnasium samt Praktiska gymnasiet.

Observera att tider kan komma att ändras – håll utkik i ÖA och på Allehanda.se.