Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Så här dålig får vägen bara inte vara"

Måndag eftermiddag åkte en bil av väg 348 i Billsta. I går morse hamnade två andra bilar i diket nästan på samma ställe. Orsaken anses vara den spåriga vägbanan.

- Jag körde inte fort. Men när jag vred lite på ratten fick jag ett kast och åkte av vägen. Så här dålig får vägen bara inte vara, säger Stig Edholm, Kubbebyggaren.

Det har länge klagats på väghållningen i kommunen. Yrkesförarna har varit mycket kritiska. I en artikel i ÖA i förra veckan tillbakavisade dock Vägverket och deras entreprenör Skanska kritiken.

Väg 348 mot Bredbyn är den väg som trafikanterna är mest missnöjda med. Framförallt förarna till de tre bilar som nu hamnade i det djupa diket. En holländare körde av vägen i måndags eftermiddag i Billsta, två igår morse. På samma ställe. Det var mindre än 100 meter mellan avåkningarna.

- I förra veckan hade vi tolv uppdrag under en och samma dag. Men då var det inte bara bilar som åkt av vägen som vi bärgade. Klart är att vi har haft mycket att göra den senaste tiden, säger Göran Westman som driver Bärgarna i Ö-vik.

Vägbanan på 348:an var mycket spårig i går och har varit det de senaste dagarna. Iskanterna på sidorna av de nötta hjulspåren var bitvis minst fem centimeter höga.

- Vägen finns på listan över vägar som behöver hyvlas. Och det kommer att ske så fort som möjligt. När det gäller sandningen gör vi det när det behövs, säger Christer Olofsson produktionschef vid Skanskas avdelning för drift och underhåll.KJELL E HÄGGLUND
070-650 38 55

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67