Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir du succéföretagare – här är Jerry Engströms tips

Fokusera, inspirera, ha en vision och låt människor utvecklas.
Det var några av de ledord Fjällrävens tidigare marknadschef, Jerry Engström, betonade vid en inspirationsföreläsning vid fredagens Företagsfrukost i Kramfors.

Han betonade flera gånger hur viktigt det är med passion och att man måste trivas på jobbet.

Dessutom berättade han om sin egen bakgrund som marknadsförare. Hur han började med kampanjer för kända varumärken som Becel och Dove, innan han erbjöds jobbet på Fjällräven.

Läs också: Jerry knep priset som Årets spotlight under företagarkvällen

– Det passade mig perfekt för jag hade blivit sittande bakom en dator och ville ut i naturen.

Med hjälp av digital kompetens och passion gick Fjällräven på något år från plats 183 i populära varumärken till plats 3.

Förutsättningarna var ändå ganska tuffa, för i den vevan visade en rapport av marknadsundersökningsföretaget Visma att Västernorrland var det minst attraktiva länet i hela Sverige att resa till för utländska turister.

Men även det håller på att ändras. Bland annat genom Jerry Engströms nya satsning på att bygga upp Friluftsbyn i Docksta och på olika event i naturen. Nu ordnas allt från långlopp, vandringar och kanotturer till friluftsmässor. Event med mängder av naturintresserade från hela världen.

Läs också: Ny tuff löputmaning vintertid – terränglopp genom Skuleskogens vilda landskap

– Förra helgen hade vi till exempel 200 personer från 14 länder som vandrade på snöskor genom Skuleskogen.

Under Företagsfrukosten medverkade också en annan inspiratör för de ungefär 70 företagarna som slutit upp. Det var Härnö gins Jon Hillgren. Han berättade bland annat om hur allt startade och gintillverkningen på några år kammat hem en rad olika priser och utmärkelser.

Läs också: Hernö Gin utsett till ett av världens trendigaste spritmärken