Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så är läget hos de 14 SHL-lagen

Det är ganska exakt fem månader till nedsläpp i SHL, men klubbarnas sportchefer jobbar för febrilt för att bygga starka lag.
Sporten har tittat på hur långt sportcheferna kommit med arbetet.

Färjstad missade SM-kvartsfinalspelet för första gången på evigheter och det har avspeglats under silly season. Sportchefen Leif Carlsson är den som varit allra aktivast av alla sportchefer och han har landat ett antal tunga pjäser.

Här nedan ser du ett urval av de viktigaste och tyngsta nyförvärven och förlusterna.

Brynäs

Har redan tappat åtta spelare och det kan bli fler. Här lär det hända grejer under våren då man bara plockat in backtalangen Pudas från Karlskrona. Jonas Ahnelöv kopplas ihop med Gävlelaget. Sweatt är ett jättetapp.

In: Jonathan Pudas

Ut: Bill Sweatt

Djurgården

Den enes död, den andres bröd. DIF har plockat två klasspelare från Leksand och Djurgården som kommer att öka spelarbudgeten rejält har också siktet inställt på KHL-mästaren Patrick Thoresen.

In: Tomi Sallinen, Matt Anderson, Linus Hultström

Ut: Mikael Samuelsson, Joakim Eriksson

Frölunda

Här rensas det. Trotjänare som Magnus Kahnberg och Christan Bäckman försvinner, dessutom tappar man ledande spelare som Olimb, Görtz och väldigt oväntat Wikstrand.

In: –.

Ut: Mathis Olimb, Mikael Wikstrand

Färjestad

Leffe Carlsson och Håkan Loob har öppnat börsen. Haugen, Wikstrand, Earl, Ryno och Thomas Skogs är klasförvärv. Å andra sidan riskerar FBK att tappa sina bästa spelare – Toni Rajala och Anssi Salmela.

In: Lars Haugen, Robbie Earl, Mikael Wikstrand, Johan Ryno

Ut: Per Åslund, Anton Hedman

HV71

HV förändrar en del. Simon Önerud kommer att få en stor roll och man letar fler förstärkningar, framför allt på forwardssidan och man är intresserad av Luleå Chris Abbott.

In: Fredrik Pettersson-Wentzel, Simon Önerud

Ut: Gustaf Wesslau, Andreas Jämtin

Karlskrona

Nykomling med en inte allt för stor börs. Har dock plockat in tre väldigt intressanta forwards och KHK hoppas att Modobekantingen Jesper Olofsson kan producera även i SHL.

In: Jesper Olofsson, Mattias Guter, John Henrion.

Ut: Jonathan Pudas.

Linköping

Rätt stora förändringar på gång också i Linköping då Dan Tangnes tar över efter Roger Melin. Taffe och (förmodligen) Micflikier försvinner och Magnus Johansson slutar. En av ersättarna för forwardsstjärnorna kan bli slutspelets målkung Rhett Rahkshani.

In: Jakob Lilja, Niklas Fogström

Ut: Jeff Taffe, Magnus Johansson

Luleå

Sportchefen "Osten" Bergström kommer att kunna handla för många dataspelsmiljoner, men än så länge är det lugnt. Bill Sweatt är dock en drömvärvning och Asplövens Jacob Lagacé (som Modo visade intresse för) är spännande. Det blir första Luleåsäsongen på evigheter utan Abbottarna.

In: Craig Schira, Bill Sweatt

Ut: Niklas Fogström

Malmö

Största förändringen än så länge är att tränaren Mats Lusth sparkats. Modo rycker i Magnus Häggström.

In: –.

Ut: David Liffiton.

Modo

Mycket snack och liten verkstad än så länge. Tränaren Larry Huras och backgiganten Noah Welch påstås vara klara. Nilsson och Bjurö är två framtidsnamn, men truppen är långt ifrån klar. General managern Per Svartvadet pratar om att uppemot nio spelare ska in. Önerud, Lehtivuori och förmodligen Ahnelöv är tunga tapp.

In: Ludvig Nilsson, Jonatan Bjurö.

Ut: Simon Önerud, Joonas Lehtivuori, Samuel Påhlsson.

Rögle

Lugnt hos nykomlingen. Jakob Lilja är dock en tung förlust liksom backtalangen Niklas Hansson som går till HV71.

In: –.

Ut: Jakob Lilja, Niklas Hansson.

Skellefteå

Skellefteå ska spela hem sitt tredje raka SM-guld innan man förstärker ett redan väldigt bra lag. Räkna med att Rob Schremp försvinner, liksom Erik Andersson som placeras i Malmö och hos Modo.

In: –.

Ut: –.

Växjö

Växjö ska spela hem sitt första SM-guld innan man börjar förstärka. Lär tappa Welch, Rakhshani och Sebastian Erixon (till Färjestad).

In: –.

Ut: –.

Örebro

Ganska lugnt hos närkingarna än så länge. Lär inte bli så stora förändringar mer än att man tappar en trotjänare i Jared Aulin.

In: Peter Andersson, Greg Squires.

Ut: Thomas Skogs, Jared Aulin.

Källor: Klubbarnas hemsidor, eliteprospects.com