Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S svarar om svenska modellen: Den ger trygghet, fler jobb och ordning och reda i finanserna

Svar till debattartikeln Dubbelmoralen från S flödar – Sverige faller isär utan mångfald och växande företag publicerad 19 december.

Liberalernas Annelie Luthman undrar vilken svensk modell det är Socialdemokraterna och statsministern menar. 

För oss är den svenska modellen den politik som arbetar för att minska klyftorna i samhället. Den politik som gör att vi kan höja barnbidraget och sänka pensionärsskatten. 

Den svenska modellen är det som har lett till fler jobb och lägre arbetslöshet. 

Den svenska modellen handlar om trygghet. Våra satsningar på polisen är viktiga för att du som medborgare ska känna dig trygg i din vardag. Viktigt är också den ordning och reda som nu råder i migrationspolitiken. 

Liberalerna önskar nytt ledarskap. Vid makten misslyckades högern både i länet och landet att balansera sina budgetar. Socialdemokraternas ekonomiska ansvarspolitik är därför nödvändig. 

Den svenska modellen tillåter oss att både föra utjämningspolitik och skapa ordning och reda i stats- och regionfinanserna. Det är ansvarsfull och solidarisk politik. 

Eva Sonidsson,

ordförande Socialdemokraterna Västernorrland

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Läs också: Socialdemokraterna om jobbsatsning utanför storstan: "Smart politik"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel