Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S: Skolan handlar om undervisning och kunskap – inte om vinster

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Angående M & L: Lärarassistenter, bättre löner och kortare sommarlov – så får vi en bättre skola i Härnösand publicerad 21 augusti.

Läser Liberalernas och Moderaternas insändare och kan konstatera att vi är överens om mycket.

Dock finns en väsentlig skillnad. Den som vill se en skola som fokuserar på kunskap och bildning och inte på vinstjakt, den ska lägga sin röst på Socialdemokraterna. Det är nämligen det som är den stora skillnaden mellan borgerlig och socialdemokratisk politik. Fristående skolor är välkomna, men vi kräver att den som bedriver verksamhet för skattepengar ska prioritera undervisning och kunskapsutveckling i stället för vinst. Någon vinstjakt får inte förekomma och ska inte överhuvudtaget vara ett syfte. 

Grundbulten i den svenska skolan är och ska vara en jämlik skola...

Vi Socialdemokrater förespråkar en gemensam antagning till alla skolor där kommunen ska sköta antagningen. Först då kan alla barn behandlas lika och inga skolor kan välja ut vilka barn de helst vill ha. Så skapas möjligheten för en mer jämlik skola.

Under förra mandatperioden 2015–2018, har det gjorts stora viktiga investeringar i kommunens skolor under den S-ledda majoriteten. Vi har byggt en sammanhållen gymnasieskola och har nu också två toppmoderna högstadieskolor samt en gratis musik- och kulturskola. På den vägen vill vi fortsätta att rusta kommunens skolor.

Grundbulten i den svenska skolan är och ska vara en jämlik skola där eleverna mår bra och ges förutsättningar att få bildning utifrån sina egna förutsättningar. Det är viktigt att alla elever erbjuds stöd när de arbetar med sina läxor. Därför satsar vi i Härnösand också på att införa en ny roll i skolan – resurspedagoger, bland annat för att elevens lärande ska öka och att deras studieresultat förbättras.

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Kommunen har genom sitt huvudmannaskap över elevhälsan en viktig roll i att förebygga ohälsa hos barn och unga. Det är ett område som bara måste prioriteras. Här är skolans kuratorer en mycket viktig yrkesgrupp, framförallt i det viktiga förebyggande arbetet.

Vi Socialdemokrater går till val på att fortsätta prioritera våra skolor, lärare och elever utan vinstjakt – med en jämlik skola som det viktigaste incitamentet.

Ann-Christine Myrgren (S)

ordförande skolnämnden

Monica Fällström (S)

kandidat till ordförande i skolnämnden kommande mandatperiod

 

Läs också:

M: Framtidens Härnösand – det här vill vi se i centrum

Dags att tänka större – gör Träakademien i Kramfors till en gemensam mittnordisk utbildning

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel