Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S siktar på minst 35 procent

Annons

Socialdemokraterna ska få stöd av minst 35 procent av väljarna i valet nästa år. Vägen dit handlar om att ställa sänkta skatter mot välfärdssatsningar, berättade partiet i dag.

Vi har ett enda mål, vi vill att Sverige ska få en socialdemokratiskt ledd regering nästa år. Målet är minst 35 procent av rösterna, säger Jan Larsson, valledare för Socialdemokraterna.

Sedan början av 2009 har S legat under eller straxt över 35 procent några enstaka gånger, konstaterade Larsson. I EU-valet är målet 25 procent. Trenden måste vändas redan i EU-valet, säger han.

Vill man ha Socialdemokraterna i sin kommun, landsting, regeringen måste man lägga en halvtimme på att rösta även i EU-valet.

S ska dra igång 1,5 miljoner väljarsamtal varav 1,2 miljoner i form av dörrknackningar. Resten nås framför allt via telefon.

Enligt Larsson ska S förtydliga målen.

Att låta en ungdomsgeneration gå ut i arbetslöshet är ett bakslag för Sverige. Därför är jobben den viktigaste frågan. Och då är skolan viktig. Sverige kan inte ha någon annan ambition än att svenska elever ska lära sig mer än OECD:s snitt. Och som nummer tre kommer välfärden, den ska vara bra och trygg.

Han upprepar S-löftet att arbetslösheten ska vara den lägsta i EU 2020.

Enligt Jan Larsson kommer valet stå emellan att satsa på jobb, skola och sjukvård eller att fortsätta med skattesänkningar. Men Moderaterna har markerat att de inte kommer att gå till val på skattesänkningar.

2015 ja, men det är ju inte så konstigt med tanke på att vi har över två procent i budgetunderskott och att man nu går ut med stora skattesänkningar som av en händelse inför valåret. Att de då inte vill sänka skatten 2015 har jag stor förståelse för, säger Jan Larsson.

Vid Moderatstämman sade dock finansminister Anders Borg att han inte såg några stora skattesänkningar alls under kommande mandatperiod.

Mer läsning

Annons