Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S-politikers löften inget att lita på

Till Lövgren och Back. Fråga: Vad försämras i Sundsvall? Reflektion kring ert insändarsvar 6 april.

Er förståelse för min oro behöver jag inte, så länge ni inte i handling gör något för att minska den. Vår förståelse för landstingets sparbehov ska ni inte arrogant ifrågasätta. Alla vet att de stora hålen måste täppas igen. Er uppgift som S-politiker är att stå fast vid vallöftet från 2014 att behålla TRE AKUTsjukhus.

Det löftet avgjorde att jag åter röstade på S! BEDRÄGERI, då ni före valet kände till den dåliga ekonomin på -550 miljoner.

Era förslag till besparingar är ojämlika och osolidariska ur länsperspektiv. Ni hyllar förslaget om operationscentrum med ord om jämlik vård. Ja, för patienter med behov som kan ställas i operationskö eller behandlas inom 24 timmar. Men ni "glömde" hur ni ska ge vård åt de som kräver vård inom "den gyllene timmen", till exempel stroke och traumafall. För dem finns ingen jämlik vård, vare sig vi hjälper 600, 900 eller som ni nu säger 1 200 patienter i operationskö!

Till hösten lägger ni förstås ner BB i Sollefteå och när de nya operationssalarna i Sundsvall står färdiga, flyttas ortopedicentrum dit på grund av personalbrist. Vi har varit med om detta förut med öron-näsa-hals och hjälpmedelscentralen.

Jag ställer solidariskt upp på ökat skatteuttag och höjda avgifter men INTE med även försämrad akutvård bara för VISSA länsbor! Sundsvall sparar bara genom att undvika utomlänsoperationer!

Mig lurar ni inte en gång till! Färdigröstat på S!

Arg och besviken Monica i Sollefteå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel