Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S-kvinnor: Värdefullt sagt om rättvisa och trygghet

När det gäller att bygga ett tryggt och rättvist samhälle för oss alla svenska medborgare, har S-skribenten Anne-Marie Lindgren en mycket intressant artikel: ”Analys-sysselsättning-matchning är det centrala problemet”, publicerad i tidningen Aktuellt i politiken, nummer 49, 11 december 2015.

Jag citerar hennes mycket värdefulla slutord i artikeln:

”Att ge människor med kort utbildning några år på sig att skaffa ordentlig yrkesutbildning är samhällsekonomiskt klokare än att så snabbt som möjligt försöka få ut dem i låglönejobb de knappt försörjer sig på. Med mer utbildning hamnar de i jobb som ger dem själva bättre livsvillkor och minskar segregationen och ett större bidrag till produktionskraften i hela ekonomin. Så det är inte särskilt förvånande att både arbetsförmedlingen och långtidsutredningen rekommenderar satsningar på utbildning! Inte sänkta lönenivåer”.

Gudrun Blomqvist Sjöström

Gullängets S-kvinnor

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel