Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S kräver insatser för Ådalskommunerna

Ådalskommunerna som tappar i både jobb och befolkning måste få riktade insatser i ett åtgärdsprogram från regeringen.

Det kräver socialdemokraternas riksdagsledamot Jasenko Omanovic från Härnösand.

- Finansministern varnar ju för nedgång och Ådalskommunerna tappar i befolkningsunderlag och i sysselsättning. Enbart Härnösand tappar hundratals arbetstillfällen just nu, säger Jasenko Omanovic.

Det framförde Omanovic i samband med en presentation i Härnösand i går av socialdemokraternas skuggbudget till regeringens vårproposition.

Skuggbudgeten var utlyst att presenteras på tre platser samtidigt i länet, något man gärna framhåller i motsats till den borgerliga alliansen som inte höll någon lokal eller regional presentation alls av sitt budgetförslag.

Socialdemokraterna vill investera i jobb och välfärd. Nationellt föreslås en särskild kompetenskommission för att matcha arbetslösa mot arbetskraftsbrist.

Här ingår ett paket med nya platser i yrkesutbildning, kvalificerad yrkesutbildning (KY) och uppdragsutbildningar på högskolan.

Ett nytt förslag mot ungdomsarbetslösheten är -förstajobbet-stöd- där företag får skatteavdrag på halva lönen om man anställer en ung person.

Till detta läggs så kallade avstampsutbildningar och en särskild satsning på sommarjobb redan i år.KLAS LEFFLER
070-555 20 14

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67