Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(S) i Sundsvall stöttar Sollefteå

Nu får Sollefteå sjukhus stöd. Från oväntat håll kan tyckas. Det är Sundsvalls socialdemokratiska arbetarekommun som lägger sig i debatten.
– Vi kräver inte att något sjukhus ska läggas ner, säger ordföranden Roger Johansson.

De senaste månaderna har varit minst sagt turbulenta i Landstinget Västernorrlands politiska organisation. Om det debatterats och skrivits mycket i ångermanländska media så är det ingenting mot hur det varit i Medelpad där ett stort fokus dessutom riktats mot Sollefteå sjukhus. Att många där vill ha bort hela sjukhuset har väl inte undgått någon.

– Men det är inte riktigt sant. Även om den sidan mest belysts i media, säger Gunder Lidén, ordförande i Sollefteå socialdemokratiska arbetarekommun.

Eftersom det framstått som om det finns en stor oenighet mellan södra och norra delarna av länet så har de båda arbetarekommunerna träffats och då visade det sig att man inte tänker så olika. I onsdags, i samband med representantskapsmötet i Sollefteå, fanns Roger Johansson på plats för att svara på frågor.

– Att ha en god sjukvård över hela länet är självklart för oss som socialdemokrater. Sundsvalls arbetarekommun kommer att stå upp för de beslut som tidigare tagits av landstingsfullmäktige och som innebär ett besparingskrav på bland annat länssjukhuset, det är ett nödvändigt ont, säger Johansson.

Med all turbulens och den oro som börjat spridas tycker Gunder Lidén att stödet från Sundsvall känns bra. Att länets största socialdemokratiska parti dessutom har en del att säga till om i frågan betyder mycket.

– Det gör det absolut och det var trevligt att få ett klargörande, säger Lidén.

De båda partierna är också överens om att kontinuerligt se över samordningen av olika vårdinsatser. I det sammanhanget poängterar Gunder Lidén att det är lika långt mellan Sollefteå och Sundsvall som tvärtom och menar att det finns plats för länsspecialiteter i Sollefteå också.

Finns det en stor oro i Sollefteå för sjukhuset?

– Visst pratas det en del. Men vi är ganska luttrade, säger Lidén.