Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S: Glöm inte det positiva – Kramfors är duktig på mycket

 
Valet i Kramfors 2018
Visa alla artiklar

Som de flesta vet så har vi ett tufft ekonomiskt läge i Kramfors och det ska naturligtvis hanteras. Men i dessa tider är det lätt att glömma bort allt som trots allt är positivt och lyckat.

Saker som vi särskilt vill lyfta fram är:

 • Familjecentralen

Barnbackens familjecentral är en mångårig samverkan mellan Kramfors kommun och Region Västernorrland och väldigt uppskattad. Det är en naturlig och social mötesplats som stärker föräldrarna i deras föräldraskap.

 • Chansen

En mycket lyckad insats från socialtjänsten som hjälper familjer med barn och ungdomar mellan 8 och 16 år som behöver stöd och råd.

 • Ungdomstorget

En arena för ungdomar som har det svårt att ta sig in på arbetsmarknaden eller tillbaka till studier, som jobbar enligt en modell som togs fram i det oerhört lyckade ESF-projektet TRIA.

• Arbetsmarknadsenheten

S i Kramfors har mycket länge aktivt och målmedvetet arbetat med en lokal arbetsmarknadspolitik med mycket gott resultat.

• Digitalisering

S i Kramfors har verkligen anammat och sett möjligheterna med teknik. Både inom skolan och vård och omsorg. I stället för att följa andra har vi i stället gett förutsättningar för våra verksamheter att bryta ny mark inom området och tom fått lagar att ändras.

 • Vuxenutbildning

 Utbildningar på hemmaplan som i väldigt hög utsträckning leder till arbete.

 • Äldreomsorg

Våra äldre som bor på våra särskilda boenden och de som får hemtjänst har vid undersökningar gång på gång gett ett väldigt gott betyg. Högst betyg ges alltid till personalen som verkligen är professionella och omhändertagande.

 • Förskola

Det är en verksamhet som prioriterats högt både då det gäller mindre barngrupper och arbetskläder till personalen med mera.

• Sommarjobb

Att våra ungdomar får en inblick i arbetslivet tycker vi är viktigt så därför har vi i många år erbjudit sommarjobb till elever i årskurs 9 samt studenter i gymnasiet årskurs 1-2. Alla har inte kontakter och får tag i ett sommarjobb på egen hand därför prioriterar vi detta högt och erbjuder alla sommarjobb.

• Daglig verksamhet

Daglig verksamhet har de senaste åren genomgått en stor förvandling med ambitionen ”En Daglig verksamhet i Framkant” och med det nya Navet så har valfriheten för våra brukare ökat.

• Skolan

Både grund och gymnasieskolan i Kramfors har en god kvalitet med goda resultat helt tack vare personalen. Vi har dessutom en särskola och kulturskola som är i topp i landet och som vi är mycket stolta över.

• Kultur och bibliotek

Ett prioriterat område för S som märks och gör skillnad. En guldkant för hela vår kommun.

Det här ett axplock av fina verksamheter som vi vill lyfta fram i dessa tider.

Jonne Norlin (S)

Thomas Näsholm (S)

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel