Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S: Ett tryggt ledarskap med tydliga besked är vad Socialdemokratin ger Västernorrland

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Vi socialdemokrater har en sammanhållen politik för hälso- och sjukvården de kommande fyra åren. Vi är övertygade om att Västernorrland behöver ett ansvarsfullt styre. Ett styre som innebär ordning och reda och en politik där vi sätter långsiktiga välfärdslösningar framför tomma, otydliga löften.

Vi socialdemokrater i Västernorrland vill korta vårdköerna och skapa bättre förutsättningar för vår vårdpersonal genom att:

■ Utveckla länets tre sjukhus, med gemensamma vårdköer och dygnet-runt öppna akutmottagningar på alla tre. Det gör vården mer tillgänglig och ökar kompetenssamverkan.

■ Fördela mer pengar till våra hälso- och vårdcentraler för bättre öppettider och mer personal.

■ Arbeta med kompetensutveckling och kompetensväxling.

■ Satsa på nya digitala lösningar för vården för att första vårdkontakten ska gå snabbare.

■ Ta ett tidigt krafttag mot den psykiska ohälsan bland unga. Tillsammans med länets kommuner ska vi öppna familjecentraler i alla kommuner och förbättra mottagningen av den som mår psykiskt dåligt.

Vi socialdemokrater vill utveckla regionen genom att:

■ Ta ansvar för den regionala utvecklingen genom ökad livsmedelsproduktion, mer turism och bättre vägar i hela länet.

■ Satsa på utbildning för att kunna fortsätta att öka sysselsättningen och kompetensförsörja våra företag.

■ Föra en politik som står för ordning och reda – både i organisationen och i ekonomin.

Det här är vår politik för Västernorrlands invånare.

Alternativet är ett spretande och bakåttittande Moderatlett styre som inte ger tydliga besked i frågan om hur de vill utveckla vården och regionen.

Centerpartiet lovar att spendera pengar på att återställa beslut som tagits, Liberalerna vill mest satsa på primärvården, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna vill förstatliga vården, och Sjukvårdspartiets vill utsätta vårdpersonalen för ytterligare en omdanande omorganisation.

Moderaterna i Västernorrland har under senaste halvåret vid olika tillfällen tyckt alla ovanstående saker – många som är oförenliga med varandra.

Vi socialdemokrater ska utveckla vården i Västernorrland. Vi ska utveckla och förbättra länsklinikorganisationen – med ökat lokalt ledarskap, dygnet-runt öppna akutmottagningar och gemensamma vårdköer på alla länets tre sjukhus. Vi ska ha ordning och reda i ekonomin och organisationen och vi ska ha en ökad regional utveckling i hela länet. Runt dessa områden är vi beredda att samarbeta med alla andra partier som delar våra värderingar.

En röst på Socialdemokraterna i Västernorrland är en röst på trygghet och välfärd. Vi sätter ordning och reda före populism.

Vi ser fram emot att leda regionen de kommande fyra åren. För ett starkare samhälle – ett tryggare Västernorrland.

Glenn Nordlund

Socialdemokraternas förstanamn på regionlistan

Sara Nylund

Socialdemokraternas andranamn på regionlistan

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel