Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryssar kan stoppa somalisk dröm

Annons

Det somaliska bandylandslagets väg från Borlänge till VM i Irkutsk ska bli biofilm, tv-serie och har gett eko i hela idrottsvärlden.

Men redan nu finns det en stor cliffhanger:

Det saknas ännu visum till Ryssland.

Att söka visum till Ryssland är ingen enkel procedur om man är en vanlig turist. Men att dessutom göra det i egenskap av nyanländ flykting från Somalia gör inte saken lättare.

Det är inte helt löst än, erkänner projektledaren Patrik Andersson för TT. Det har varit ett heltidsjobb de senaste två månaderna för en konsult. Vi började med detta i maj månad, men allt är ganska komplicerat.

Deras bandysatsning - med Pelle Fosshaug som förbundskapten - har redan lockat tv-bolag från England, Frankrike och Holland och allt filmas för en biofilm (premiär i juni) och en tv-serie på Kanal 5 (visas nästa höst).

Klart jag är lite nervös, jag försöker mest hålla skenet uppe. Men vi har gjort allt vi kunnat, och jag vet faktiskt inte vad vi skulle kunna ha gjort annorlunda. Men vad som händer med all filminspelning om vi inte kommer iväg vågar jag inte ens tänka på, säger han.

Det somaliska landslaget åker till Ryssland den 25 januari och möter Japan, Ukraina och Tyskland den 27-29:e.

Om de får ut sina visum.

Mer läsning

Annons