Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ryskt förslag om ny Europaliga

Annons

Ryske KHL-basen Alexander Medvedev har lagt fram planer på en ny Europaliga i ishockey. Enligt Medvedevs plan skulle sammanlagt tre divisioner med sammanlagt 56 lag ingå i ligan.

Enligt Aftonbladet lade Medvedev fram planerna vid det Internationella ishockeyförbundets halvårskongress i Tunis i mitten av september. En av divisionerna av den nya ligan skulle utgöras av KHL och spelas som den gör i dag med 24 lag. Det nya skulle bli en Nordeuropadivision med 16 lag och Centraleuropadivision med lika många lag och med ett gemensamt slutspel. KHL-slutspelets vinnare skulle sedan spela final mot Europaslutspelets vinnare. Enligt förslaget skulle Europaligan kunna starta redan 2011.

"Det är för tidigt att starta en sån här liga i dagsläget. Vi är kanske där om några år, men det går lite för snabbt. Sedan finns det många saker i Alexanders idéskiss som man kan ha synpunkter på", skriver Svenska ishockeyförbundets ordförande Christer Englund i en krönika i tidningen Hockey.