Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rysk polis grep demonstranter

Annons

Hundratals människor greps av polis i Vladivostok i östra Ryssland när de demonstrerade mot regeringens beslut att höja tullavgifterna på utländska bilar.

Omkring 1 000 bilälskare hade på söndagen samlats på torget i centrala Vladivostok i en pågående våg av protester när kravallpolis dök upp, berättar fotografen Vladimir Sajapin på nyhetsbyrån Itar-Tass för AFP.

Tiotals journalister som följde demonstrationen greps också, bland dem ett ryskt och ett japanskt tv-team, enligt Sajapin.

När demonstrationen inleddes samlade polisen alla journalister på en plats och sade åt dem att stanna där och arbeta därifrån. När polisen senare drog fram, omringade de omedelbart alla och knuffade ned dem på marken, enligt journalisten Gennadij Sjisjkin.

Det var den femte protestdemonstrationen sedan regeringen tidigare i månaden meddelade sitt beslut att höja importavgifterna på begagnade utländska bilar, i ett försök att hjälpa ryska biltillverkare.

Enligt experter är omkring 200 000 människor i Rysslands fjärran östern-region involverade i försäljning av utländska bilar, vilket innebär 60 procent all småföretagarverksamhet i regionen.

Demonstranterna försvarade också ryska bilförares rätt att köpa högerstyrda bilar i japansk stil, vilket är mycket populärt i Vladivostok.

Mer läsning

Annons