Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rundabordssamtal om Lantmäteriet

Nedläggningshotet mot Lantmäteriet i Sollefteå stod på agendan när kommunalråd Elisabet Lassen (S) träffade Miljöpartiets landsbygdspolitiska talesperson i riksdagen, Emma Nohrén.

På Miljöpartiet Västernorrlands länsmöte i Sollefteå genomfördes ett rundabordssamtal om nedläggningshotet av Lantmäteriets kontor i Sollefteå. Emma Nohrén fick träffa både en representant för Lantmäteriet i Sollefteå samt lokala och regionala politiker. Lantmäteriets verksamhet och dess betydelse för olika utvecklingsfrågor i kommunen och länet avhandlades också.

Från Sollefteå medverkade lantmäteriets Sara Jansson, Brita Wessinger (MP) samt kommunalrådet Elisabet Lassen (S).

Vikten av statliga verksamheters närvaro i hela landet inklusive Västernorrland var en av många saker som diskuterades.

– Det här är en viktig fråga, inte bara för landsbygden utan för hela landet. Vi i Miljöpartiet har kämpat för att man ska sprida statliga jobb i landet, det hade vi med i vårt valmanifest.

– Det är speciellt viktigt för myndigheter och verk som jobbar aktivt ute i kommunerna såsom lantmäteriet gör. Där får ju sådana här beslut stora konsekvenser för både lokalsamhället och miljön med mer transporter och minska lokalkännedom, säger Emma Nohrén.