Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roxette gör comeback i Belgien

Annons

Roxette gör comeback på fredag.

Och nu planeras för nytt material.

Det kanske kan släppas nästa år, säger Roxettes producent Clarence Öfwerman.

"The Look", "It must have been love", "Joyride", "Listen to your heart" och "Whish I could fly". Det är låtlistan när Roxette gör comeback i Antwerpen på fredag.

Vi gör 45 spelningar i ett koncept som heter Night of the proms. Vilket i grund och botten är en idé där pop och rock möter klassisk musik. Vi är en del av turnén och gör fem låtar varje kväll. Vi tog med vårt band, så det blir originalbandet från Roxette. Det blir första gången för oss ihop på många år. Turnén kommer att ta oss till Belgien, Holland och Tyskland. säger Per Gessle till radiostationen Sirius XM.

Repeterar

Per Gessle och Marie Fredriksson befinner sig just nu tillsammans med bandet i Belgien och repeterar, men vill inte låta sig intervjuas av TT Spektra.

Men producenten och klaviaturspelare Clarence Öfwerman säger att bandet inte särskilt nervöst.

Det känns alldeles utmärkt. Stämningen är lugn, det ska bli spännande. Vi kommer att köra de största hitsen, om inget oväntat inträffar. Men det är de låtarna vi jobbar med. Det ska bli fantastiskt kul, säger han.

Varför valde ni att göra comebacken i Belgien?

Det är väl ett bra sätt att göra comeback. I och med att det inte är en hel konsert, vi kör bara fem låtar, så det blir en mjukstart. Turnélivet lockar alltid, även om vi ligger ganska mycket still den här gången.

Sverigespelningar

Nu öppnar Roxette också för Sverigespelningar:

Jag hoppas verkligen att ni kan få se oss i Sverige i framtiden. Men det finns inga planer vad jag vet. Om det blir fullängskonserter? Det tror och hoppas jag.

När får vi höra nytt material från Roxette?

Vi har diskuterat att spela in nytt material och det kommer vi säkert att försöka göra. Jag vet inte när, men det kanske kan släppas nästa år. Hur det kommer att låta beror på vart vi tar vägen musikaliskt. Det får vi se när vi börjar jobba, säger Clarence Öfwerman.

"Tiden är mogen"

Magnus Broni, producent för SVT:s program om Roxette-hiten "The Look" - förklarar varför de fortfarande är relevanta.

Tiden är mogen. Allting går i cykler och nu är vi i läget att cyklen är skiftet mellan 80- och 90-talet. Intresset verkar vara stort i världen. Det är ekonomisk kris och AIK och IFK Göteborg gör upp i den allsvenska guldstriden. Precis som i början på 90-talet, säger han, och fortsätter: Night of the proms kan vara ett skönt sätt för Roxette att smyga i gång och känna på det. De ska spela fem av sina största hits på ett fint och moget sätt. Det är ingen fotbollsarena i Santiago de ska stå på.

Mer läsning

Annons