Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rösta oss inte tillbaka till medeltiden

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Mänsklighetens samlade kunskap bygger på miljoner individers ansträngningar under tusentals år, och förfiningen av den vetenskapliga metoden har gett oss det mest exakta verktyget för att säga hur världen fungerar.

Det är detta som menas med uttrycket ”att stå på giganters axlar”.

När nu vissa politiker och andra debattörer motsäger allas vår samlade kunskap, oavsett om det gäller klimathotet eller människors påstådda inneboende egenskaper, så är det ingen liten sak. Det är ett hot mot vår civilisation och hela mänskligheten, och dessutom en skymf mot dem som jobbat hårt under årtusendena för att ta oss dit vi är.

Misslyckas vi nu så kan våra barnbarn behöva välja mellan risken med att stanna kvar på jorden och risken med att emigrera till Mars.

Det ironiska i det hela är då att människan med hjälp av vetenskapen kan bygga en tillvaro på Mars. Men jorden är ett långt bättre alternativ, så låt oss ta hand om den, till att börja med genom din röst på söndag.

Magnus Neuman

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel