Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rössjödagen med underhållning för hela familjen

LÄSARTEXT
Rössjödagen gick av stapeln en varm lördag i slutet av juli. Här fanns något för de flesta. Barnen hade att välja på kul ansiktsmålning där många valde en katt som ansikte. De kunde även få testa att sitta på en liten häst som fanns på plats dagen till ära. Inte nog med det, Öviks egen Stina Joza hade satt ihop ett trevligt musik- och aktivitetsprogram för barnen.

Stina Joza spelade gitarr och sjöng allt från Pippi till Djungelbokens Baloo, samt en fin tolkning av Frostlåten "Slå dig loss". Barnen i publiken rörde på sig allt eftersom Stina bytte kroppsdel i låten om att röra på sig; vicka på, klappa med eller snurra och stämningen var mycket god.

För den hungrige fanns en hel del att ta del av. Det såldes nybakta hällakakor, korv med bröd, fika och även jättegoda kolbullar som på grund av eldningsförbudet fick stekas på elspis ute, men de blev lika goda ändå.

När man inte åt eller lekte med barnen fanns också en tipsrunda att fundera på.

Avslutningen blev ännu ett fantastiskt uppträdande av vår lokala sångerska Stina Joza som nu bytt om från lekklädsel till en svalt ljusblå kavaj.

Nu blev det allt ifrån "Musik ska byggas av glädje", "Kärleksvisan" samt hennes fina "Stunder av lycka" och dessa varvades med några av hennes dikter i sin berättarhörna. Stina sparade sedan det bästa till sist med hennes fantastiska version av "Gabriellas sång" som är en stor utmaning, men Stina Joza gör den med högsta betyg och den allena var väl värd resan till denna mysiga lilla plats några mil från centrala Ö-vik.

Stina tackades på scenen efteråt av Hans Vestman, Rössjö by- och kulturförenings ordförande och nu drog sig de flesta besökare hemåt efter en lagom lång och varm Rössjödag.

Jens Ingvarsson Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel