Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rörd Boork hyllar moralen

Annons

Karaktär och moral och hårt arbete.

Så lyder receptet bakom ett stycke svensk hockeybragd.

Man blir ju faktiskt rörd, på gamla dar, sade assisterande förbundskapten Leif Boork efter Damkronornas skrällartade 4-2 på Finland i OS-kvarten. Vi har ju legat steget efter Finland hela tiden och fått ganska mycket stryk av dem och blivit utspelade av dem. Att då spela den bästa matchen när det gällde som mest är naturligtvis känslomässigt för alla.

Framför allt hyllar Boork den moral som fick damerna att resa sig från den finländska 2-2-kvittering som kom precis efter att Sverige hade vänt matchen i slutperioden.

Det här är en av de saker vi jobbat mest med: den här karaktären och arbetsmoralen, att aldrig ge upp. Ett sådant mål, tolv sekunder efter att man gör ett viktigt 2-1-mål, kan man ju gå rakt ned i källaren av, speciellt om man möter ett bra lag. Man kan ha tekniska spelare, men man kan också ha spelare som arbetar hårt och har bra karaktär och det har vi.

Segermatchen följdes inom några minuter av damskidåkarnas bragd uppe i bergen. Boork fick beskedet mitt under intervjuandet.

Tog vi guld i damstafett!? Då sticker ni nu då? skrattade han.

Mer läsning

Annons