Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Rör inte skolans namn"

Styrelsen på Härnösands Folkhögskola vill byta namn på Kapellsbergs musikskola i Härnösand.

Till Härnösands folkhögskolas musiklinje.

Men nu kommer protester.

- Helt fel att ta bort ett så aktat namn som Kapellsbergs musikskola är. Skolan är en av landets bästa när det gäller klassisk musik. Många söker sig hit just på grund av namnet, säger eleven Åsa Jönsson, 20, från Kramfors,

Åsa sjunger och spelar cello och satsar allt på musiken, det gör också hennes kompis Malin Söderlund, 20. Hon kommer från Åland och berättar att hon valde Härnösand som studieort just på grund av skolans goda rykte.

- Lärarna här på skolan vill att vi ska göra något, de har samma uppfattning som oss. Vi har en kompis som fick sommarjobb i en kör och när de fick höra att hon går här så behövde hon inte ens sjunga upp. Kapellsberg har inom den klassiska musiken en väldigt bra status, säger hon.

Eleverna ska nu skriva till styrelsen på Härnösands folkhögskola och skapa opinion så att förslaget stoppas.

styrelsen. Men han vill inte kommentera frågan.

Lennart Jonsson är ordförande i folkhögskolans styrelse.

- Det finns inget beslut om att ändra på namnet. Vi tycker att namnet är för långt och att man kanske kan hitta ett kortare som är mer marknadsanpassat. Men vi lyssnar på alla argument som kommer in.


När fattar ni ett beslut?


- Frågan kommer upp på dagordningen i vårt nästa sammanträde.


OLA THELBERG
070-218 31 09