Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ronnie Sahléns skiva hamnade nitton år i radioarkivet utan att spelas

I nitton långa år låg Ronnie Sahléns skiva ”Tack för de stunder du gav mig” i radioarkivet och samlade damm tills Lisa Syrén i Önskesöndag som går på digitalkanalen P4plus dammade av den.

År 2001 gav Ronnie ut ”Tack för de stunder du gav mig” på en cd skiva inspelad i Stockholm. Till sin fars begravning hade Ronnie skrivit texten som han sjöng till egenkomponerad musik. Leif ”Loket” Olsson gillade den så mycket att den hamnade på ”Lokets favoriter” volym fyra som innehåller tre cd skivor med idel ädel adel, så Ronnie hamnade i gott sällskap.

Till Lisa Syrén på P4plus kan man skicka in önskningar vilket jag gjorde. Så här skrev jag till henne: Hej Lisa! Jag är en stor beundrare av Ronnie Sahlén i Domsjö som har begåvats med en guldstrupe och ett stort varmt hjärta. Ronnie tar sig tid med att prata med publiken och låter sina beundrare få önska vad han skall sjunga. Jag har följt Ronnie under två års tid, så jag tycker mig känna honom väl. Ronnie har framförallt gjort sig känd genom att sjunga andras musik och då framförallt Elvis, Gunnar Wiklund och Andliga sånger. Till Andliga sånger får man räkna ”Tack för de stunder du gav mig”, som Ronnie skrev text och musik till inför sin fars begravning i Nordingrå. Jag vet att skivan finns i Sveriges Radios arkiv, så snälla spela den för mig. Den är från 2001.

Ber man så snällt, så får man som man vill tyckte Lisa Syrén, vilket gladde mig oerhört mycket.

Kjell Larsson,

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel