Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ronnie Sahlén efterlängtad på Myrtengården

I dessa svåra coronatider behöver vi musik som piggar upp, mer än någonsin. Det har Ronnie Sahlén tagit fasta på, så den 11 maj tog han sitt pick och pack och åkte till Myrtengården i Bredbyn för att sprida lite ljus och värme på innergården.

Tanken var i det kylslagna vädret att hålla på i en halvtimme, men Ronnie tände till på alla cylindrar, så det blev i stället dryga timmen. Det som gör Ronnie så populär är att han i publiken ser individerna och inte bara en grå massa. Tolv låtar hann Ronnie med i ett program som inleddes och avslutades med allsång.

Det är svårt att säga vad som gillades mest, men nog svängde det bra när Ronnie drog på i ett långt Sven-Ingvars medley. Fart och fläkt var det i det mesta, men även lite allvarligare musik, som i ”Ännu doftar kärlek” av Marie Fredriksson, ”Nidälven” av Harry Brandelius och psalmen ”Var jag går i skogar berg och dalar” av Einar Ekberg. Till de rivigare låtarna får vi räkna in ”Varmkorv boogie” av Owe Thörnqvist, ”Lita alltid på grabbarna över trettiofem” av Mats Rådberg samt givetvis två låtar av ”Elvis”.

Den trevliga timmen avslutades med ”Räck mig din hand” med förmaningar att hålla avstånd, inte kramas och inte ta varandra i hand.

Efter att programmet var slut blev det köer fram till Ronnie för att tacka utan att ta i hand, samt ljudliga uttryck att Ronnie måste göra om besöket fler gånger, vilket den godhjärtade Ronnie Sahlén givetvis lovade.

Kjell Larsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel