Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rondellplaner i Kramfors överklagade

I slutet av mars antog miljö- och byggnämnden i Kramfors en ny detaljplan för den rondell som planeras vid korsningen Finnmarksvägen - Riks 90. Beslutet har nu överklagats av en av de berörda fastighetsägarna.

Detaljplanen innebär att en stor del av fastighetsägarens tomt tas i anspråk för rondellen. Dessutom måste åtminstone en betydande del av den byggnad som finns på fastigheten rivas.

I överklagandet skriver fastighetsägaren att detaljplanen innebär en försämring av både den verksamhet som idag finns på fastigheten och den som planeras i framtiden.

Han är också kritisk till det sätt på vilket samrådet kring detaljplanen genomförts och anser att han inte fått information förrän väldigt sent i processen, som gjort att han inte har kunnat påverka detaljplanen.

Fastighetsägaren har inte velat kommentera överklagan utan hänvisar till sitt juridiska ombud i ärendet, advokat Gunnar Boden i Örnsköldsvik.


MARGARETA CRONQUIST
070-650 24 61