Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rondellkörning på tapeten vid FMK:s årsmöte

Mona-Lill Landström från NTF medverkade med aktuell trafikinformation vid årsmötet med FMK Härnösand på torsdagskvällen.

- Siffrorna är tyvärr dystra Hittills i år. Under januari och februari har fem dött i trafiken i Västernorrland, berättade Mona-Lill Landström.

- Sex är dessutom allvarligt skadade, 82 bedöms ha råkat ut  för måttliga skador och 191 är lindrigt skadade

- Under samma period 1018 dog två, 16 allvarligt skadade, 163 måttligt skadade och 277 lindrigt skadade.

Även vid jämförelse under helåren 2017- 2018 är utvecklingen negativ. 2018 dog 16 i trafiken i vårt län och 13 under 2017.

Att köra i rondeller är en kunskap som inte alla behärskar. Mona-Lill rätade ut frågetecknen vid årsmötet. Mötesdeltagarna ville veta mer och förhoppningsvis är FMK-medlemmarna nu ännu bättre bilförare i rondeller.

Mona avtackades med blommor och FMK:s guldnål.

I styrelsen nyvaldes Mona Rodling som sekreterare. Hon efterträdde Pelle Österholm som valt att i stället ingå i valberedningen.

Ordförande Uno Gradin har ett år kvar på mandatperioden liksom kassören Lennart Lahti och ledamoten  Sven-Erik (Mike)  Lodén. Kalle Bäcklund omvaldes som ledamot på 2 år.

Även revisorerna Hans Löfgren och Monica Bystedt fick förnyat förtroende.

I planerna för aktiviteter under 2019 ingår ett besök vid Högbondens fyrplats och Barsta gamla kapell samt studiebesök vid Räddningsskolan på Sandö.

Av verksamhetsberättelsen framgår det att föreningen under 2018 har genomfört en hel del aktiviteter.

Hur vårt hushållsavfall förvandlas till fordonsgas  fick medlemmarna  veta mer om vid ett studiebesök vid Hemabs deponi Älandsbroden den 4 maj.

Studiebesök med någorlunda bra deltagande har även genomförts vid Saltviksanstalten, Bergeforsens kraftverk och Vattenverket i Härnösand.

Fjolårets lyckade grillning anordnades vid Gula Villan i augusti. En frågesport uppskattades av deltagarna. Bra väder och ett 20-tal deltagare.

En planerad resa till Gudmundstjärn tillsammans med flera andra föreningar i slutet av augusti måste tyvärr ställas in på grund av för få deltagare.

Uno Gradin

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel