Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rökigt men inte stökigt på bluesfestivalen

Lördagens bluesfestival på Amatörteatern kunde utan överdrifter kallas publikfest, fram till klockan elva hade drygt 140 personer löst in sig för att se de fem banden uppträda.

Bluesfestivalen tog sin början klockan 18 på lördagskvällen och fortsatte ända fram och förbi tolvslaget, under den tiden spelade fem olika band. Vissa mer rutinerade än andra.

Bland banden fanns höjdpunkten Sannetorp Bluesband som kvällen till ära hade skivsläpp, och nya skivan Wrong Side of Town fanns att köpa på plats. Bandet har lirat i omkring fem år och Wrong Side of Town är deras tredje skiva, men fler lär det bli.

Sannetorp Bluesband består av Mats Sannetorp som sjunger, skriver låtar och spelar gitarr, samt Per Fröling på bas och inhopparen Olle Söderlind på trummor.

– Det är bara egenskrivet material på skivorna, men när vi spelar så här har vi ju med lite andra låtar också, förklarar Mats Sannetorp en stund innan deras spelning. Han berättar att även om han skriver texterna så hjälps de alla åt med arrangemanget.

Mats Sannetorp hann också förklara hur han ser på deras musik.

– Det är inget texaschaffisstuk, utan mer åt rockblues-hållet.

De fem andra banden som spelade var Dogbreath, Burn Out Blues, Saxum och Backstage Bluesband. Spelningarna gick galant, publiken dansade och sjöng med, det märktes att de trivdes. De flesta banden framförde riktigt bra blues och liknande genrer, dock var det ett band som spelade Ebba Grön och pudelrock - vilket jag har svårt att se hur det passar in på en bluesklubb.

TEXT & FOTO: MARIELLE SUNDIN