Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rökfylld arena förstörde halva nöjet

Annons

Ännu en rökfylld arena förstörde nöjet för majoriteten när Elfsborg och Helsingborg spelade 1-1.

Efteråt varnade Elfsborgs ordförande för en framtid där arga män styr agendan.

Man blir förbannad och ledsen och trött, säger Bosse Johansson, Borås-klubbens ordförande. Risken är ju uppgivenhet.

Bägge halvlekarna inleddes med röd bengalrök från den lilla HIF-klacken, och bägge gångerna tvingade spelarna vänta på att den skulle skingras.

I andra var rökutvecklingen så kraftig att spelarna fick lämna plan under drygt fem minuter och hela arenan fylldes av röken.

När spelet väl kom igång igen, smög sig Imad Khalili fram i diset och kvitterade Elfsborgs ledning från första halvleken.

Det är klart att vi kom ut taggade till andra halvlek, men det hade varit värre om avbrottet kommit efter 20 minuter, säger Stefan Ishizaki. Men det här med röken påverkade dem i så fall lika mycket.

Elfsborgs mål gjordes av Lasse Nilsson på en retur sedan Marcus Rohdén prickat stolpen.

Ambitioner

Det var två lag med spruckna gulddrömmar och en höstlig motgångsperiod som möttes på Borås arena. Elfsborg från bortaförlusten mot Brommapojkarna. Helsingborg från förlusten i Skåne-derbyt mot Malmö FF.

Men båda har fortfarande Europa-ambitioner och särskilt Helsingborg fick extra vittring när IFK Göteborgs förlustsiffror från Kalmar blev kända knappt en timme före matchstart.

Helsingborgs mål lyfte laget och läget blev inte sämre när Sebastian Holmén, mittback i hemmalaget, blev frilägesutvisade och Elfsborg tvingades till spel med tio man i 40 minuter.

Jag åker härifrån med dubbla känslor, säger HIF-tränaren Roar Hansen. Speciellt som vi hade en man mer så länge. Men vi tappade disciplinen och fick omställningar emot oss i parti och minut.

Integritet

Men bengalröken mer än matchen präglade eftersnacket och Roar Hansen sade att han inte är förvånad att det inte görs mer i "landet mellanmjölk" och hans tränarkollega i Elfsborg, Jörgen Lennartsson, sade att nu får det vara slut med möjligheten att maskera sig.

Det blev ingen rytm i matchen.

Elfsborgs ordförande Bosse Johansson konstaterar att regeringen sätter den personliga integriteten före ett maskeringsförbud.

Man kan inte hänvisa till att det är en integritetsfråga om någon maskerar sig och begår brott och därmed inte ställs till svars, säger Bosse Johansson, som nu är rädd att utvecklingen springer i väg till en situation som den i engelska Millwall: Där styr arga unga män agendan och många åskådare väljer att stanna hemma. Vi får akta oss så att vi inte hamnar där.

Mer läsning

Annons