Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rögles svarta bortasvit fortsätter

Annons

Rögle ändrade sina rutiner för att jaga väck bortaspöket.

Det hjälpte inte.

Fjolårets elitserielag kammade noll för sjätte gången i rad i hockeyallsvenskan när Djurgården vann på Hovet med 1-0.

Vi har gjort en del bra bortamatcher, men är lite för uddlösa. Vi kanske inte vågar släppa handbromsen riktigt. Nu provade vi att ändra rutinerna, nu får vi kanske börja ändra i formationerna, sade assisterande Rögletränaren Gunnar Persson.

Djurgården bröt en förlustsvit på två matcher, men har tagit poäng i nio raka matcher, och är ordentligt med i toppstriden. Laget ligger fyra och har lika många poäng som både tvåan Malmö och trean Bik Karlskoga.

Förra säsongens elitserielag Rögle var storfavorit inför seriestarten, men är långt ifrån toppen och ligger trea från slutet.

Efter en trög start har laget i alla fall vunnit fem raka hemmamatcher.

Men på bortaplan är det nattsvart - och har varit det länge.

Helsingborgs Dagblad har räknat ut att Rögle bara tagit fyra trepoängare på bortais på 13 månader sedan säsongsstarten i fjol.

Laget ändrade sina rutiner, ställde in morgonvärmningen och tog i stället en sightseeing på Friends Arena. Det hjälpte inte mycket.

Jag är nöjd med defensiven, men offensivt kuggar vi inte i varandra och spelar för mycket en och en. Det känns som det är en mental spärr på bortaplan, sade Persson vars lag har ytterligare två matcher i rad på bortaplan.

Rögle hade tajtat till försvarsspelet - men skapade inte mycket framåt och sköt bara 15 skott på mål.

Djurgården har gjort flest mål i serien i numerärt överläge och det 18:e kom när Dustin Johner distinkt sköt 1-0 i krysset efter 12.10 av första perioden.

Efter den snöpliga förlusten sist (mot Asplöven) hade vi bestämt oss för att vinna till varje pris. Vi gjorde det bra defensivt, jag tycker inte att Rögle hade en farlig målchans på hela matchen, sade Djurgårdens assisterande tränare Stefan Nyman.

Mer läsning

Annons