Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rögles första bortaseger på ett år

Det dröjde nästan ett år.

Men på lördagen stod Rögle på nytt som segrare efter full tid på bortaplan - och återigen var det i Örnsköldsvik som trepoängaren inkasserades: Modo betvingades med 3-2 (1-1, 0-0, 1-2).

1 november 2008 möttes Modo och Rögle i Ö-vik, och Ängelholmslaget åkte hem med en 3-2-seger i bagaget. Den gången rörde det sig om en ren stöld - Modo var överlägset, men uddlöst, samtidigt som gästerna hade flyt.

I lördagens segermatch - även den slutade alltså 3-2 - var matchbilden inte densamma; nu var Rögle åtminstone inte utspelat. Men faktum är att gästerna inte var värda tre poäng den här gången heller. Modo var, sett över tre perioder, det vassare laget och hade flertalet bra chanser att gå ifrån. För att nämna några missade såväl Per Svartvadet som Per-Åge Skröder\~i matchen.

När Kristian Forsberg stänkte in 2-1 till Modo i början av tredje perioden var känslan att hemmalaget skulle hålla undan, men en individuell prestation av Mario Kempe samt en power play-pärla av Dominik Granak vände på steken.

Modo jagade sedan för en kvittering, men hade svårt att komma till lägen mot ett defensivt inställt Rögle.