Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roger Moore blickar tillbaka

Annons

Få har en längre tv- och filmkarriär bakom sig. Nu summerar den brittiska skådespelaren Roger Moore, 81, sitt liv i bokform.

I självbiografin "Mitt namn är Moore - Roger Moore" som ges ut i maj nästa år berättar skådespelaren öppet om den skyddade uppväxten i England, om sina fyra äktenskap och mötet med sitt livs kärlek - svenskan Christina Tholstrup.

Men självklart handlar det också mycket om hans långa yrkesliv. Roger Moore förknippas med flera kända karaktärer på film och tv. Han har bland annat spelat Simon Templar i "Helgonet", Lord Brett Sinclair i "Snobbar som jobbar" och inte minst James Bond i sju filmer. Sin egen rolltolkning av agenten med rätt att döda beskriver han som ljusare än originalet Sean Connerys.

TT Spektra: Kände du dig fri att ge Bond-rollen en personlig prägel?

TT Spektra: Var du någon gång i riktig fara då du gjorde stuntscenerna till Bond-filmerna?

TT Spektra: Är det sant att du bara sett dina egna Bond-filmer?

TT Spektra: Så det är inte sant att du tycker att de nyare Bond-filmerna har för mycket våld och action?

Upprörande syner

Roger Moore är numera en äkta "Sir" sedan han blev dubbad till riddare av drottning Elizabeth II den 14 juni 2003, och är dessutom kompis med vår svenske kung Carl-Gustaf, men det som verkligen ger livet mening är arbetet som Unicef-ambassadör.

I sin självbiografi skriver han om sin egen barndom som var trygg och beskyddande. Han kom till världen i London 1927 och berättar hur knuten han som ensambarn blev till föräldrarna. När vi ber honom berätta om sitt bästa julminne behöver han ingen betänketid.

Mer läsning

Annons