Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roger Fjeldseth blev årets Bygdebo

Årets Bygdebo 2015 blev Roger Fjeldseth från Mellansel.
– Jag delar det här priset med de jag jobbar med, konsten är att få alla att kämpa mot samma mål och idé.

Roger Fjeldseth från Mellansel har blivit utsedd till årets Bygdebo.

Priset som delas ut av bygderådet i Örnsköldsvik går till någon eller några som gjort en stor insats för Örnsköldsviks landsbygd, insatser ideellt i föreningar eller en landsbygdsföretagare som bidrar till en levande landsbygd.

Hur känns det här?

– Det är väldigt roligt, jag blev jätteglad och hade ingen aning om att det fanns ett sådant här pris.

– Det här var tydligen första gången som priset delades ut. När jag såg de övriga nominerade så tänkte jag att det här går nog bra, inte blir det jag som får det iallafall.

Hur ska du fira det här?

– Med familjen, eftersom det ofta är de som får stå på sidan om när man är borta mycket. Jag fick ett presentkort på strutsfarmen så jag skall ta med mig frun och barn och barnbarn dit, det blir jätteroligt för jag har aldrig varit där.

Vad har du på gång?

– Det är invigningen av Framtidens hus här i Mellansel, det är ett stort projekt för en liten förening.

– Sedan finns det idéer om att vi ska så småningom ska sikta på att få till några mer serviceinriktade saker. Det är ju ändå ungefär 750 boende i området plus över 400 hundra flyktingar, så tankar om mer service finns i framtidsplanerna. Mer än så vill jag inte avslöja, säger en glad Roger Fjeldseth.

Roger Fjeldseth får utmärkelsen med motiveringen:

"Han är en drivande kraft för landsbygdutvecklingen i Mellansel. Han startar ofta aktiviteter och med sin sprudlande energi får han ett engagemang och gemenskap hos andra så att resultatet blir enastående. Genom sin skaparkraft och sina visioner förvaltar han bygdens arv så att landsbygden lever och levererar".

Läs också:

Bättre mobiltelefoni krävs på landsbygden

Mångmiljonbelopp ska satsas på den ångermanländska landsbygden –ordförande: "Ger föreningar och företag konkreta möjligheter"

Helene –volontären som brinner för landsbygden och flyktingarna