Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roddar med i landslagstruppen på nytt: "Vill använda mig centralt"

Julia Roddar har Peter Gerhardssons förtroende.
När den svenska landslagstruppen togs ut under onsdagen fanns Roddar med – efter det starka inhoppet mot Frankrike.
– Det var jättespännande och få 45 minuter där, det hade jag verkligen inte räknat med, säger hon till GP.

När nye förbundskaptenen Peter Gerhardsson tog ut sin trupp till träningslägret i Sydafrika i januari fanns Julia Roddar med i truppen.

Roddar, som skrivit på för Göteborg FC inför den kommande säsongen, var även med i Gerhardssons första trupp som förbundskapten och fick chansen när Sverige mötte Frankrike.

Då ersatte hon stjärnan Caroline Seger i halvtid.

– Det var jättespännande och få 45 minuter där, det hade jag verkligen inte räknat med. Man vet ju inte hur det är att spela mot så bra motstånd när man inte gjort det tidigare, men jag tycker att jag klarade mig bra, faktiskt, säger Roddar till GP.

Och just rollen som Caroline Seger har i landslaget är den roll som Roddar hade i Kvarnsveden, en roll som hon ser ut att få i landslaget också.

– Ja, han vill använda mig centralt i alla fall. Och mot Frankrike fick jag spela lite mer defensivt än mot Ungern, precis som jag gjort i Kvarnsveden.

Efter nyår är tanken att Roddar ska flytta ned till Göteborg för att påbörja säsongen med sitt nya lag. Fram tills dess håller hon sig kvar i Borlänge, men hon ser fram emot det som väntar.

– Det ska bli sjukt kul, jag är jäkligt taggad, säger hon.