Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rockfesten intar arenan – "Det blir ett otroligt party"

I kväll målas Fjällräven Center i hårdrockens mörka färger.
För första gången hålls Rock On The Docks Festival inomhus och totalt ska sju band uppträda.
– Det blir ett otroligt party, säger Per Karlsson.

Tre somrar i rad anordnades Rock On The Docks Festival i Ö-vik. Successivt växte festivalen och vid senaste upplagan sommaren 2014, som toppade med akter som HEAT och Nicke Borg, lockades 2000 personer till festivalområdet utanför Fjällräven Center.

I kväll hålls rockfestivalen för första gången inomhus - och dessutom i Fjällräven Center.

Missa inte: Vi sänder live från Rock On The Docks Festival

– Vi har jobbat hårt med detta under en lång tid och det känns kanonbra att vi nu smäller upp dörrarna. Förhoppningen är ju att denna upplaga ska bli lyckad, så vi kan anordna fler festivalupplagor framöver, säger arrangören Per Karlsson.

Per Karlsson menar att det finns flera fördelar med att vara inomhus.

– Är man utomhus är ju vädret alltid en stressfaktor. Att köra inomhus gör att det blir en helt annan produktion med alla ytor, scener, ljus, och så vidare. Vi har verkligen inte sparat på krutet där. Dessutom kan vi erbjuda en stor nattklubb för de som hellre vill dansa än kolla arenarock. Jag älskar Fjällräven Center, så det är en dröm att kunna göra detta i arenan.

Banduppställningen är Per Karlsson nöjd med, i synnerhet dragplåstren Mustasch och Hardcore Superstar.

– Jag träffade Mustasch i somras då vi i Blackwater spelade med dem på Kramfors Folkfest och då pratade vi om att jag ville boka dem till Ö-vik. Hardcore Superstar har jag alltid varit ett fan av, de är i min bok Europas svar på Motley Crue - party, bra låtar och grymma live.

På den minde scenen, Nemis-scenen, uppträder Gunstruck, Moonshine Avenue, Kometh och Coming of Age.

– Fyra hungriga band, som går från klarhet till klarhet. Första bandet Gunstruck går på scen redan 20:20 och har med sig Jens från Corroded på bas. Så kom i tid.

Hur ser biljettläget ut och kan det bli slutsålt?

– Vi har sålt slut på alla 1400 förköpsbiljetter och resten tar vi in på dörren. Och ja, det finns chans att det blir slutsålt. För att det ska bli behagligt för besökarna, och inte trång makrillburk, så stoppar vi nog vid 2300 personer.

Läs mer:

Här är banden som ska spela på rockfesten

Här är spelschemat för Rock On The Docks Festival

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter