Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockband i chock efter påstådda sexbrott

Annons

De övriga medlemmarna i det brittiska bandet Lostprophets säger sig nu "befinna sig i chocktillstånd" efter att deras sångare Ian Watkins ställts inför rätta anklagad för barnsexbrott. Watkins misstänks bland annat för förberedelse till våldtäkt mot barn, skriver BBC.

På bandets hemsida skriver medlemmarna vidare att de får reda på detaljerna i utredningen samtidigt som alla andra och att det är en svår tid för dem och deras familjer.

Ian Watkins ställdes inför rätta vid en domstol i Cardiff under onsdagen, anklagad för barnsexbrott. Det rör sig om sammanlagt sex åtalspunkter mot den walesiske sångaren. Förutom förberedelse till våldtäkt mot barn, misstänks han även för innehav och distribution av barnporr. Två kvinnor i 20-årsåldern misstänks för samma brott. Samtliga tre nekades borgen och en ny förhandling sker på nyårsafton.

Enligt Independent uppger Watkins advokat att hans klient nekar till de påstådda brotten som ska ha skett mellan maj och december i år.

Lostprophets bildades 1997 och har sålt 3,5 miljoner album världen över. Deras senaste och femte studioalbum "Weapons" kom i våras.

Mer läsning

Annons