Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rock-Ragge har avlidit

Legendaren Rock-Ragge har avlidit efter en längre tids kamp mot cancer. Han somnade in på Sollefteå sjukhus.

Rock-Ragge, eller Ragnar Nygren som han egentligen hette, föddes i december 1938. Han flyttade till Sollefteå för att ta över sin farfars hus och tillbringade under sitt liv mycket tid i Ådalen. Nyligen avled han i sin hemstad efter att under en längre tid ha lidit av cancer.

- Han var en av Sveriges första rockkungar, säger Max Olsson vid företaget Artistbokaren som jobbat med Rock-Ragge sedan 1980-talet. Det var han och Little Gerhard, men Gerhard skrev mer lättsam musik som hamnade på Svensktoppen. Rock-Ragge var mest omtyckt bland de som gillade den äkta, amerikanska formen av rock 'n' roll.  

Rock-Ragge slog igenom i Stockholm under senare delen av 1950-talet med bandet Rock-Ragge & His Four Comets. Sedan dess har han varit ett stort namn inom svensk rockmusik och hyllats av bland andra Jerry Williams. Han blev 72 år.

Hur minns du Rock-Ragge? Skriv i kommentarsfältet.