Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Robin Bryntesson var först i Kortvasan

Robin Bryntesson, Ski Team Novo Nordisk, fick officiellt inviga målportalen i Mora då han var först i mål under Kortvasan.

– Vilken tid? Ingen aning. Jag låg mest och cruisade med åkarna. Det har varit en bra dag, säger Robin, som inte hade koll på sin egen tid efter målgång.

DT kan påpeka att han klarade det på 1:21:34 och kom därmed i mål samtidigt som Markus Ottosson och en sekund senare gled även Jerry Ahrlin in i målområdet.

Så huruvida det faktiskt var Robin eller Markus som var först förbi målportalen kan man sia om. Robin ansträngde sig däremot mest då han knixade till det och försökte med en teknisk fint ta sig förbi mållinjen:

– Jag fick till ett litet hopp och var på väg att strula bort det. Men jag tror min fot var först över mållinjen, säger Robin.

Det gör detsamma. Kortvasan är en motionstävling i första hand och tävlingsaspekten lyser med sin frånvaro. Men för Robins del kändes det ändå bra:

– Det är kul. Det får man ta med sig. Det är ett kvitto på att formen är bra. Vi fick testa stavar, valla, skidor. Ett optimalt lopp för att få sig en genomblåsare.

Robin må tävla för Sollefteå SK men Vasaloppet betyder ändå mycket för honom:

– Det här är det största som händer i skidsverige. Det är fantastiskt när 16 000 blåser iväg på samma startskott. Allt från elit till blåbär och gamle morfar. Så ska skidåkning vara, betonar han.

En av de första tjejerna i mål var Wilma Björkman, IFK Mora SK, som strax bakom sig hade Sara Andersson.

– Det är jätteroligt att det kommer så mycket folk till Mora. Det är så härlig stämning. Det är bara kul hela veckan, säger Wilma, som kom i mål efter 01:48:04.

Från Hagfors hade Anders Olsson rest. Han körde endast med armkraft och satt på knä i sina skidor. Trots att han klarade loppet på strax över två timmar var han ändå inte nöjd:

– Det gick väl bra men jag hade dåliga skidor. Riktigt dålig glid, säger Anders, som kanske får en revansch i Öppet spår:

– Får jag igång skidorna är jag peppad. I dag var det en plåga.

Förutsättningarna i årets lopp blev något dämpade på grund av ett snöfall under natten till fredagen.

Men flera lopp väntar. Bryntesson exempelvis tar nu sikte på Vasaloppet:

– Det är stora målet på året. Givetvis vill man vara där framme med eliten och hugga. Målet är att slå min tolfte placering.