Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robertsson rasade på presskonferensen

/
  • Modos tränare Anders Forsberg (vänster) och Skellefteås tränare Bert Robertsson (höger.

Presskonferensen blev betydligt mer dramatisk än själva matchen.
Först vann serieledarna Skellefteå väldigt enkelt över Modo med 3–0.
Sedan svingade Skellefteåtränaren Bert Robertsson vilt på en presskonferens som måste vara en av de märkligaste i SHL/Elitseriens historia.

Annons

– Den bild som projiceras är att vi far med osanning, att vi är lögnare, att vi stoppar huvudet i sanden. Vad har ni för ansvar? frågade Bert Robertsson och blickade ut mot journalisterna på presskonferensen.

Bredvid satt Modos tränare Anders Forsberg, förra säsongen chef för Robertsson. Det som fick Robertsson att mer eller mindre explodera på presskonferensen var att Forsberg gett en intervju med Expressen. Där sade Forsberg bland annat att det är "befängda anklagelser, men de måste väl hitta på saker", angående att han försökt få med sig spelare från Skellefteå till Modo.

– Ta reda på fakta, vi far inte med osanning. Vi spelar för varenda en som håller på Skellefteå, varenda kille som jobbar i gruvan och håller på Skellefteå och de ska inte få bli kallade lögnare, rasade Robertsson som hela tiden hade nära till gråten.

Vilka spelare är det Forsberg skulle ha pratat med?

– Jag tänker inte nämna ett enda namn. Men, ju mer ni jobbar emot oss, ju hårdare jobbar vi. Vi sliter för värdegrunden och jag älskar Skellefteå AIK, säger han och fortsätter:

– Den här världen är så konstig. Skellefteå har inte farit med osanning, ändå har vi framstått som lögnare, sa Robertsson och stormade ut från presskonferensen.

Modos tränare Anders Forsberg sade inte lika mycket, och han såg i det närmast chockad ut.

– Jag vill inte alls kommentera det här. Bert är en känslomänniska.

Men är du inte bitter över att den här "skilsmässan" ska behöva vara så infekterad?

– Nej, jag är inte bitter. Jag har fokus på Modo och jag kan inte bry mig, säger Anders Forsberg.

Annons