Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

RNS ville diskutera knark – en politiker beredd att komma: "Bättre uppslutning valår"

Det är synd att politikerna i Härnösand inte är intresserade av narkotikapolitik.
Det anser företrädare för Riksförbundet för narkotikafritt samhälle i Härnösand.
Detta efter att intresset varit mycket lågt till deras träff om narkotika som föreningen har bjudit de politiska partierna till.

Annons

– Bara en, Eva Olstedt Lundgren från Liberalerna tackade ja till att komma, berättar Björn Skånberg som tillsammans med Lars Ryding tagit initiativ till mötet.

Det fanns två orsaker till att RNS ville ha ett möte med kommunen. Därför regeringen nu arbetar för att nationellt införa sprutbytesprogram något som RNS är kritisk till. Men det finns också en annan orsak. Nämligen att polisen har upptäckt omfattande narkotikarelaterad brottslighet i Härnösand.

– Vi tycker att det är viktigt att prata om hur situationen ser ut i vår kommun och vad vi tillsammans kan göra för att inte unga människor i Härnösand skall hamna i ett långvarigt missbruk av droger, säger Lars Ryding.

Socialdemokraterna och Kristdemokraterna svarade på inbjudan och tvingades tacka nej av olika skäl. Socialdemokraterna hade till exempel årsmöte just den dag som träffen var planerad till.

– De partier som svarat har jag förståelse för att de inte kunde denna dag. Det är ledsamt att flera partier över huvud taget inte svarat. När vi ordnat liknande debatter 2006 och 2010 det vill säga under valår har uppslutningen varit betydligt bättre, säger Lars Ryding.

Annons