Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

RNB förhandlar om att sälja JC

Annons

Enligt klädföretaget Retail and Brands (RNB) pågår förhandlingar om att sälja butikskedjan JC till en extern ägare.

RNB redovisar en förlust på 182 miljoner före skatt för det fjärde kvartalet.

En försäljning av den krisdrabbade butikskedjan JC var ett av alternativen i den strategiska översyn av affärsområdet som inleddes i februari i år. Detta alternativ har konkretiserats under september, skriver RNB i delårsrapporten, men har ännu inte nått i mål.

Vi hoppas kunna leverera en lösning som är bra för JC, med en köpare som vill driva JC vidare, säger vd Magnus Håkansson i en telefonkonferens.

Det har gått trögt en längre tid för det pressade Retail and Brands, som bland annat äger JC och Polarn O Pyret. I somras beslöt ledningen att lägga ner 21 av bolagets JC-butiker.

Rapporten visar att RNB gjorde en förlust före skatt på 182 miljoner kronor för perioden juni-augusti, det fjärde kvartalet i företagets brutna räkenskapsår. Motsvarande period 2012 blev det en förlust på 258 miljoner kronor.

Vi upplever fortfarande att marknaden utvecklas svagt och vi har inte utvecklats bättre än marknaden, säger Håkansson.

RNB:s svenska försäljning backade med 2,7 procent under kvartalet samtidigt som marknaden ökade med 1,3 procent.

Resultatet tyngs av avsättningar och nedskrivningar, primärt relaterade till nedläggning av JC-butiker och stängning av butikskedjan Sisters, på sammanlagt 152 miljoner kronor.

För JC föll omsättningen med 11 procent till 165 miljoner kronor, vilket gav en rörelseförlust på 18 miljoner kronor. Utöver detta har JC:s resultat tyngts av kostnader relaterade till planerade stängningar av butiker på 61 miljoner kronor.

Vi har inte fått ordning på den del av JC:s sortiment som inte är jeans, vi har inte haft rätt mix för målgruppen, säger Håkansson.

RNB-aktien hade vid halv elvatiden backat med 3,6 procent på Stockholmsbörsen efter att delårsrapporten presenterats.

Mer läsning

Annons