Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rivningsbeslutet har överklagats

Beslutet att bevilja rivningstillstånd för Lindewallska huset i Sollefteå har överklagats. Nu ska länsrätten ta ställning i ärendet innan något kan göras.

Sedan det blev offentligt att Lidl vill köpa Lindewallska huset för att riva detsamma har det blivit fart på väldigt många som tyckt till om idén. Men det är bara en privatperson som överklagat beslutet.

Hon menar i sitt överklagande att det fattats utan demokratisk process och anför en rad argument som hon anser talar för att beslutet inte fattats i laga ordning, bland annat anser hon att kommunfullmäktige borde få fatta det slutgiltiga avgörandet.

Samhällsbyggnadsnämnden hade ärendet uppe vid sitt senaste sammanträde. Nämndens yttrande till länsrätten blev att man vidhåller sitt tidigare fattade beslut.

Nämnden poängterar också att det är samhällsbyggnadsnämnden som är den myndighetsnämnd som enligt plan- och bygglagen är beslutandeinstans i bland annat bygg- och rivningsärenden.

Lidl har sagt att de vill ha alla papper klara innan de sätter igång. Hur lång tid länsrätten behöver återstår att se. Sollefteå kommun har bett om en skyndsam hantering.

I ett parallellt ärende har samhällsbyggnadskontoret tagit fram en ny detaljplan för området. Den detaljplanen har nu vunnit laga kraft och kan inte överklagas.

/Allehanda.se