Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ritola lider med sin förra klubb: "Har varit i deras situation"

Två matcher i rad har Mattias Ritola varit med och trasat Modos förhoppningar om att undvika ett kvalspel.
Själv hoppas han dock att de slipper gå igenom den pärsen.
– Jag hoppas verkligen att det går bra för dem, säger han.

Mattias Ritola är ju på intet sätt obekant för Modopubliken. Masen kom till klubben under säsongen 2011/2012 och avverkade 133 SHL-matcher i Mododressen innan han – lite abrupt – lämnade Ö-vik för spel i Leksand under förra säsongen.

Nu tillhör han Skellefteå, där han varit ett utropstecken så här långt. 29 poäng på 28 matcher talar för sig och Ritola var i allra högsta grad inblandad i västerbottningarnas seger på torsdagen.

– Vi kommer ut och är inte alls bra i första, Modo är bättre än oss där. Men jag tycker ändå att vi håller oss till vår struktur och kör på i 60 minuter och då är vi tunga att möta, säger Ritola som själv gjorde 1–1-målet och spelade fram till matchavgörande 3–2-målet i andra perioden.

– Det gick helt okej. Vi spelade bra och gjorde några mål.

"Helt okej" var väl kanske i underkant, Ritolas kedja med Patrik Zackrisson och Martin Lundberg var allt som oftast ett hot.

Medan Skellefteå stormar fram mot ännu en serieseger befinner sig Modo i en allt annat än angenäm situation. Mattias Ritola lider med sitt förra lag.

– Jag tycker att de har ett bra lag och det är självklart tufft för dem. Jag har själv varit i deras situation och vet hur det är. Jag hoppas verkligen att de kan trumma på och göra fem bra matcher nu på slutet – sedan får vi se vart det räcker.

Du var själv inblandad i ett kval med Leksand i fjol. Om vi ponerar att Modo hamnar där – vad är det som väntar dem?

– Det är väldigt tufft mentalt. Det gäller för dem att ladda om efter serien, det absolut viktigaste är att komma ihop som grupp. Men jag har hört att grabbarna i laget pratar väldigt bra om Andreas (Johansson) och jag tycker att det verkar positivt där inne, ändå.

Har du några känslor kvar för Modo?

– Jag var ju skitdålig när jag var här... Nä, men det är en bra klubb och jag gillar allt folk runt omkring. Jag hoppas verkligen att det går bra för dem, säger Mattias Ritola.