Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riskerar två års fängelse för barnvåldtäkt

Fängelse i minst två år för våldtäkt mot barn.

Det yrkade kammaråklagare Lisa Eriksson i sin slutplädering i dagens rättegång mot den 42-årige Härnösandsbo som suttit häktad i en månad, misstänkt för våldtäkt mot barn.

Rättgången hölls bakom stängda dörrar och därför kan vi inte redovisa något i den bevisning som åklagaren presenterade, bland annat finns ett inspelat förhör på dvd-film med den femåriga flickan och ett vittnesmål från en kvinna som är bekant med barnet mamma.

Själv hävdar mannen att han är oskyldig.

- Han berättar att det som känns som om han skulle vara med i en film, säger mannen advokat Johan Sterner.

Mannen som har ett eget företag har hela tiden sagt att han är helt oskyldig till händelsen och hävdar att anklagelserna mot honom är osanna.

Våldtäkten ska ha ägt rum under i mannens bostad i centrala Härnösand. Två dagar senare gjordes en anmälan och samma dag togs mannen in till förhör och blev då anhållen. Det finns ingen teknisk bevisning mot mannen. Ord står mot ord.

42-åringen träffade femåringens mamma, som kommer från Sundsvall, för drygt ett år sedan. De inledde ett förhållande som tog slut innan den påstådda våldtäkten ägde rum. Under rättegången fanns också femåringens biologiske far med vid mammans sida.

42-åringen kvarstannar i häktet. Dom i målet kommer den 29 februari.


OLA THELBERG
070-218 31 09